Capital IdeasTM

Beleggingsinzichten van Capital Group

Categories
Beleggen op de lange termijn
Midyear Outlook 2024: de nieuwe realiteit van beleggen

2024 is tot nu toe een jaar van verschillen in economieën, hoge aandelenkoersen en verkiezingskoorts - en er staat ons nog veel meer te wachten.


In de afgelopen 40 jaar zijn beleggers eraan gewend geraakt dat de rente over het algemeen daalde, de inflatie laag was en dat de globalisering snel doorzette. Sinds het einde van de Koude Oorlog was de geopolitieke situatie ook lange tijd relatief stabiel.


Dat alles is aan het veranderen en als beleggers moeten we een nieuwe realiteit van beleggen onder ogen zien en nieuwe scenario's overwegen. Wat betekent dit voor de marktvooruitzichten? Verandering gaat gepaard met onzekerheid en we gaan van een periode van relatief lage volatiliteit naar een mogelijk veel hogere volatiliteit in de komende jaren.


Volgens vicevoorzitter en portfoliomanager Jody Jonsson is Capital Group hierop ingesteld: “Wij helpen u om de kortetermijnruis te overstemmen en te beleggen voor de lange termijn. Er zijn nog altijd heel veel interessante sectoren, bedrijven en beleggingsthema's waar we verder naar kunnen kijken.Dit is het moment om actief te beleggen.


Voor de komende jaren ligt het niet voor de hand dat een klein aantal bedrijven met een hoge waardering de rendementen zullen domineren. De Amerikaanse markten zullen het goed blijven doen, maar ze zullen niet de enige bron van uitstekende rendementen zijn. Obligaties zijn ook aantrekkelijker geworden nu de vastrentende markten weer inkomsten genereren. En ook lijkt het klimaat misschien weinig optimistisch, ik denk dat er nu juist mogelijkheden zijn om met de selectie van individuele aandelen een groot verschil te maken in portefeuilles.”


Tegen deze achtergrond presenteren we onze Midyear Outlook voor 2024. Download het rapport voor meer inzicht in:


· De verschillen in economieën wereldwijd


· Wat we kunnen verwachten van de centrale banken


· Amerikaanse verkiezingsscenario's nu de beslissende stembusgang nadert


· Vooruitzichten voor aandelen en obligaties


· Analyse van regionale mogelijkheden en beleggingscategorieën



Hear from our investment team.

Sign up now to get industry-leading insights and timely articles delivered to your inbox.

By providing your details you are agreeing to receive emails from Capital Group. All emails include an unsubscribe link and you may opt out at any time. For more information, please read the Capital Group Privacy Policy

Resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor toekomstige resultaten. De waarde van de beleggingen en de inkomsten daaruit kunnen zowel stijgen als dalen en u kunt uw belegde vermogen geheel of gedeeltelijk verliezen. Deze informatie is niet bedoeld als beleggings-, fiscaal of ander advies, noch als een aansporing tot het kopen of verkopen van effecten.

Verklaringen die worden toegeschreven aan een persoon verwoorden de mening van die persoon op het moment van publicatie en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de mening van Capital Group of haar dochterondernemingen. Alle informatie is per de aangegeven datum, tenzij anders vermeld. Sommige informatie kan van derden afkomstig zijn en als zodanig kan de betrouwbaarheid van die informatie niet worden gegarandeerd.