Fund Center | Capital Group

Capital Group New Perspective Fund (LUX)

Al vijftig jaar een frisse kijk op wereldwijd beleggen  

Per 1 december 2023 is het Capital Group New Perspective Fund (LUX) onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR, Openbaarmakingsverordening duurzame beleggingen) van de EU geclassificeerd als een artikel 8-fonds.

Analyst-Driven %

Data Coverage %

© 2024 Morningstar. Alle rechten voorbehouden. 

Fonds

Fund Selector

    Aandelencategorie

    Share Class Selector

      Valuta

      Currency Selector

         

        Uw selectie is gewijzigd, klik op "GO" om te vernieuwen.

        Een ogenblik geduld. De pagina wordt opnieuw geladen...

        Overzicht

        Resultaten

        De informatie met betrekking tot de index is louter voor de context en puur ter illustratie. Het fonds is een actief beheerde UCITS. Het wordt niet beheerd onder verwijzing naar een benchmark.

        Resultaten uit het verleden zijn niet indicatief voor de toekomst.

        Koersen & Uitkeringen

        Portfolio

        cgnplu

        Risico-aspecten

        Risicofactoren waarmee u rekening dient te houden voordat u gaat beleggen:

        • Dit materiaal is niet bedoeld om beleggingsadvies te verstrekken of om te worden opgevat als persoonlijke aanbeveling.
        • De waarde van beleggingen kan zowel stijgen als dalen en het is mogelijk dat u uw inleg geheel of gedeeltelijk kwijtraakt.
        • Als de valuta van het fonds waarin u belegt in waarde stijgt ten opzichte van de valuta waarin de onderliggende beleggingen van het fonds zijn genoteerd, daalt de waarde van uw belegging. Met valutahedging wordt geprobeerd dit te beperken, maar er is geen garantie dat hedging volledig succesvol is.
        • Voor sommige portefeuilles kan voor beleggingsdoeleinden, voor hedgingdoeleinden en/of ten behoeve van efficiënt portefeuillebeheer worden belegd in financiële derivaten.
        • Aan dit fonds zijn voorts tegenpartij-, opkomende-markt-, aandelen-, liquiditeits-, operationele en duurzaamheidsrisico's verbonden.

        Aan het Fonds verbonden risico's

        Tegenpartijrisico: Andere financiële instellingen verschaffen diensten aan het fonds, zoals bewaarneming van beleggingen, of kunnen optreden als tegenpartij voor financiële contracten in onder meer derivaten. Er is een risico dat de tegenpartij zijn verplichtingen niet nakomt.

        Risico van opkomende markten: Beleggingen in opkomende markten zijn over het algemeen gevoeliger voor risicogebeurtenissen zoals een verandering in de economische, politieke, fiscale of juridische omstandigheden.

        Aandelenrisico: De koers van aandelen kan dalen in reactie op bepaalde gebeurtenissen, waaronder gebeurtenissen die direct betrekking hebben op de ondernemingen waarin het fonds aandelen bezit, algemene marktveranderingen, lokale, regionale of wereldwijde politieke, maatschappelijke of economische instabiliteit en valutaschommelingen.

        Liquiditeitsrisico: Bij gespannen marktomstandigheden is het mogelijk dat bepaalde effecten die worden aangehouden door het fonds niet voor de volledige waarde kunnen worden verkocht of helemaal niet kunnen worden verkocht. Het is mogelijk dat het fonds hierdoor de inkoop van haar aandelen moet uitstellen of opschorten, wat betekent dat beleggers mogelijk niet direct toegang hebben tot hun belegging.

        Operationeel risico: Het risico van een potentieel verlies als gevolg van onvoldoende of falende interne processen, mensen en systemen of door externe gebeurtenissen.

        Duurzaamheidsrisico: Een milieu-, maatschappij- of governance-gerelateerde gebeurtenis of omstandigheid die, wanneer deze zich voordoet, een daadwerkelijke of potentiële materiële negatieve impact kan hebben op de waarde van een belegging van het fonds.

        Middelen

        Fund Center | Capital Group

        Informatieverschaffing over duurzaamheid

        Verklaring over de belangrijkste ongunstige effecten (principal adverse impacts, of PAI's) van beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren

        De informatieverschaffing over duurzaamheid dient voor zover nodig van tijd tot tijd te worden bijgewerkt om wijzigingen of herzieningen weer te geven. De termen met een hoofdletter worden gebruikt volgens de definities en verwijzingen die worden aangegeven in het prospectus van Capital International Fund.

        De onderstaande “Samenvatting” is opgesteld in het Engels en wordt vertaald in de andere officiële talen van de Europese Economische Ruimte. Bij inconsistenties of tegenstrijdigheden tussen de verschillende versies van dit gedeelte “Samenvatting”, prevaleert de Engelstalige versie.

        Datum

        Deze informatie is geldig per 1 december 2023.

        Samenvatting

        Dit Fonds streeft naar het leveren van een positieve bijdrage aan ecologische en sociale kenmerken maar duurzaam beleggen is geen beleggingsdoelstelling voor dit Fonds.

        Het Fonds streeft ernaar de CO2-voetafdruk (gewogen gemiddelde CO2-intensiteit (“WACI")) voor haar beleggingen in ondernemingen over het algemeen ten minste 30% lager te houden dan die van de MSCI ACWI-index. Hoewel dit Fonds actief wordt beheerd en met betrekking tot de samenstelling van de portefeuille van dit Fonds (binnen de beperkingen van de desbetreffende specifieke beleggingsdoelstellingen en het specifieke beleggingsbeleid) geen referentie-index hoeft te worden gevolgd, gebruikt het Fonds deze index wel om de CO2-uitstoot van haar beleggingen te monitoren. De Beleggingsadviseur maakt gebruik van gegevens van (een) derde partij(en) om de WACI continu te monitoren op Fondsniveau en kan belangen in bepaalde ondernemingen indien nodig verminderen of elimineren.

        Om een positieve bijdrage te leveren aan ecologische en sociale kenmerken, past de Beleggingsadviseur ESG- en op normen gebaseerde screening toe voor bepaalde sectoren, waaronder wapens. Ten behoeve van deze screening, maakt de Beleggingsadviseur gebruik van een of meerdere externe dienstverleners die aangeven of een emittent zich bezig houdt met of omzet realiseert uit activiteiten die niet verenigbaar zijn met de ESG- en op normen gebaseerde screens. Wanneer een uitsluiting niet kan worden geverifieerd via een externe dienstverlener of als de Beleggingsadviseur van mening is dat de informatie die afkomstig is van en/of het oordeel van externe dienstverleners niet volledig of onjuist is, zal de Beleggingsadviseur ernaar streven om zelf te beoordelen bij welke activiteiten de onderneming betrokken is.

        Het negatieve screeningbeleid dat wordt toegepast door de Beleggingsadviseur is te vinden op:

        https://www.capitalgroup.com/content/dam/cgc/tenants/eacg/negative-screening-policy.pdf

        Het Fonds promoot, onder meer, ecologische en sociale kenmerken, mits de ondernemingen waarin wordt belegd praktijken op het gebied van goed bestuur toepassen. Praktijken op het gebied van goed bestuur worden beoordeeld als onderdeel van het ESG-integratieproces van de Beleggingsadviseur. Dergelijke praktijken worden beoordeeld door middel van een monitoringproces. Voor zover relevant, worden ook fundamentele analyses uitgevoerd van diverse bestuurlijke aspecten, waaronder de accountantscontrole en de samenstelling en beloning van het bestuur.

        Informatie over de principes van Capital Group met betrekking tot corporate governance is ook te vinden in de Proxy Voting Procedures and Principles (procedures en principes voor stemmen bij volmacht). De ESG Policy Statement (ESG-beleidsverklaring) bevat nadere informatie over de visie van Capital Group op specifieke ESG-onderwerpen, waaronder ethisch gedrag, informatieverschaffing en corporate governance.

        https://www.capitalgroup.com/content/dam/cgc/tenants/eacg/esg/files/esg-policy-statement(en).pdf

        De CO2-restrictie van het Fonds geldt niet voor de gehele portefeuille, en wordt alleen toegepast voor ondernemingen waarvoor (gerapporteerde of geraamde) CO2-uitstootgegevens beschikbaar zijn. Het negatieve screeningbeleid van Capital is van toepassing op de gehele portefeuille, met uitzondering van kasmiddelen en equivalenten en geldmarktfondsen. Indexderivaten die worden gebruikt voor hedging en/of beleggingsdoeleinden worden niet beoordeeld op basis van een beoordeling van het onderliggende instrument. Er kunnen zich daardoor situaties voordoen waarbij het Fonds indirect toegang kan krijgen tot een emittent die betrokken is bij één van de uitgesloten categorieën (via onder meer, maar niet uitsluitend, derivaten en instrumenten waardoor wordt belegd in een index). Derivaten die zijn gebaseerd op één emittent moeten voldoen aan het Negatieve Screeningbeleid. De Beleggingsadviseur moet ervoor zorgen dat ontvangen zekerheden in overeenstemming zijn met het beleid.

        De voorgenomen assetallocatie wordt continu bewaakt en wordt jaarlijks beoordeeld.

        Om te meten of de ecologische en/of sociale kenmerken die worden gepromoot zijn gehaald, kijkt het Fonds naar de volgende belangrijkste ongunstige effecten (PAI's) op duurzaamheidsfactoren:

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 1 op uitstoot van broeikasgassen.

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 4 op belangen in ondernemingen die actief zijn in de sector fossiele brandstoffen.

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 10 op emittenten die het Global Compact van de Verenigde Naties schenden.

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 14 op controversiële wapens.

        Uitsluitingen worden voornamelijk vastgesteld via een externe aanbieder, MSCI ESG Business Involvement Screening Research (“MSCI ESG”). Andere datapunten zijn onder meer de MSCI-lijst van ondernemingen die het United Nations Global Compact schenden en MSCI Carbon Footprint Metrics.

        De methodologie en bronnen die betrekking hebben op de uitsluitingen en de aanpak van ESG-integratie als geheel hebben bepaalde beperkingen. De CO2-voetafdruk wordt gemeten op basis van de WACI-score ten opzichte van de desbetreffende index.

        Leden van het compliance-, risicobeheer- en interne auditteam van Capital Group voeren periodieke beoordelingen uit van de opzet en operationele effectiviteit van de ESG-activiteiten en de belangrijkste controlemechanismen van de onderneming. Het aangaan van een engagement met ondernemingen is een integraal onderdeel van de beleggingsdienstverlening voor klanten die de Beleggingsadviseur levert. Dit stelt de onderneming in staat om een engagement aan te gaan en op gang te brengen over onderwerpen die van invloed kunnen zijn op de langetermijnvooruitzichten voor de onderneming, waaronder de betrokkenheid bij duurzaamheidskwesties.

        Het Fonds heeft geen referentie-index geselecteerd voor het bereiken van de ecologische en/of sociale kenmerken die het Fonds promoot.

        Geen duurzame beleggingsdoelstelling

        Dit Fonds streeft naar het leveren van een positieve bijdrage aan ecologische en sociale kenmerken maar duurzaam beleggen is geen beleggingsdoelstelling voor dit Fonds. Het Fonds doet geen duurzame beleggingen.

        Ecologische of sociale kenmerken van het financiële product

        De ecologische en/of sociale kenmerken die het Fonds promoot zijn:

        - Naast de integratie van duurzaamheidsrisico's in het besluitvormingsproces van de Beleggingsadviseur, streeft het Fonds ernaar de CO2-voetafdruk (gewogen gemiddelde CO2-intensiteit (“WACI")) voor haar beleggingen in ondernemingen over het algemeen ten minste 30% lager te houden dan die van de MSCI ACWI-index. Om te voldoen aan deze restrictie, houdt het Fonds rekening met Belangrijkste Ongunstig Effect 1 op uitstoot van broeikasgassen.

        - Het fonds beoordeelt ESG- en op normen gebaseerde screens en past deze toe voor het implementeren van uitsluitingen van ondernemingen. Bij het toepassen van deze screens, houdt het Fonds rekening met Belangrijkste Ongunstig Effect 4 op belangen in ondernemingen die actief zijn in de sector fossiele brandstoffen, Belangrijkste Ongunstig Effect 10 op emittenten die het Global Compact van de Verenigde Naties schenden en Belangrijkste Ongunstig Effect 14 op controversiële wapens.

        De Beleggingsadviseur kan beleggingen selecteren als deze niet zorgen voor een overschrijding van de CO2-limiet en in overeenstemming zijn met het uitsluitingsbeleid.

        Er is geen referentiebenchmark aangewezen ten behoeve van het bereiken van de ecologische of sociale kenmerken die door het Fonds worden gepromoot.

        Beleggingsstrategie

        Het Fonds streeft ernaar de CO2-voetafdruk voor in ondernemingen over het algemeen ten minste 30% lager te houden dan die van de voor het Fonds geselecteerde index (MSCI ACWI). De geselecteerde index is representatief voor het beleggingsuniversum van het Fonds. De Beleggingsadviseur gebruikt de WACI als maatstaf voor het meten van de CO2-voetafdruk van het Fonds. Voor het berekenen van de WACI van het Fonds, maakt de Beleggingsadviseur gebruik van de externe dataleverancier. Wanneer voor een bepaalde emittent geen gerapporteerde CO2-uitstootgegevens beschikbaar zijn, kan de externe aanbieder ramingen geven op basis van eigen methodologieën. Emittenten waarvoor geen (gerapporteerde of geraamde) CO-gegevens beschikbaar zijn worden niet in aanmerking genomen bij de WACI- berekening. Bij de bepaling van de WACI worden kasmiddelen, derivaten, overheidsleningen en gesecuritiseerde producten niet meegenomen. De Beleggingsadviseur beoordeelt de WACI-gegevens voor de portefeuille continu om het Fonds te helpen onder het beoogde beoogde maximumniveau te blijven. Het is niet de bedoeling van de Beleggingsadviseur om ondernemingen met een hogere CO2-uitstoot automatisch op individuele basis uit te sluiten.

        Het Fonds voert beoordelingen uit en past ESG- en op normen gebaseerde screens toe voor het implementeren van uitsluitingen voor ondernemingen. Bij het toepassen van deze screens, houdt het Fonds rekening met Belangrijkste Ongunstig Effect 4 op belangen in ondernemingen die actief zijn in de sector fossiele brandstoffen, Belangrijkste Ongunstig Effect 10 op emittenten die het Global Compact van de Verenigde Naties schenden en Belangrijkste Ongunstig Effect 14 op controversiële wapens. Ter ondersteuning van deze screening maakt de Beleggingsadviseur gebruik van een of meerdere externe aanbieders. Dit maakt het voor de Beleggingsadviseur mogelijk om alle beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd te vinden die niet voldoen aan de van toepassing zijnde ESG- en op normen gebaseerde screens. De externe dienstverlener levert een profiel voor de specifieke zakelijke betrokkenheid van elke onderneming bij, of de omzet die wordt gerealiseerd uit, activiteiten die niet verenigbaar zijn met de waarden en de op normen gebaseerde screens die worden toegepast voor het Fonds.

        Het negatieve screeningbeleid dat wordt toegepast door de Beleggingsadviseur is te vinden op:

        https://www.capitalgroup.com/content/dam/cgc/tenants/eacg/negative-screening-policy.pdf

        Het Fonds promoot, onder meer, ecologische en sociale kenmerken, mits de ondernemingen waarin wordt belegd praktijken op het gebied van goed bestuur toepassen. Praktijken op het gebied van goed bestuur worden beoordeeld als onderdeel van het ESG-integratieproces van de Beleggingsadviseur. Dergelijke praktijken worden beoordeeld door middel van een monitoringproces. Voor zover relevant, worden ook fundamentele analyses uitgevoerd van diverse bestuurlijke aspecten, waaronder de accountantscontrole en de samenstelling en beloning van het bestuur. De Beleggingsadviseur voert ook een periodieke engagement met ondernemingen over onderwerpen op het gebied van corporate governance en oefent stemrecht uit bij de entiteiten waarin het Fonds belegt.

        De ESG Policy Statement (ESG-beleidsverklaring) bevat nadere informatie over de visie van Capital Group op specifieke ESG-onderwerpen, waaronder ethisch gedrag, informatieverschaffing en corporate governance. Informatie over de principes van Capital Group met betrekking tot corporate governance is ook te vinden in de Proxy Voting Procedures and Principles (procedures en principes voor stemmen bij volmacht)en in de ESG Policy Statement (ESG-beleidsverklaring).

        Nadere informatie is te vinden in de ESG Policy Statement op:

        https://www.capitalgroup.com/content/dam/cgc/tenants/eacg/esg/files/esg-policy-statement(en).pdf

        Verhouding van beleggingen

        Over het algemeen wordt tenminste 90% van de beleggingen van het Fonds in overdraagbare effecten op het moment van aankoop gebruikt voor het bereiken van de ecologische of sociale kenmerken die het Fonds promoot (doordat moet worden voldaan aan het bindende negatieve screeningbeleid en de CO2-restricties van de Beleggingsadviseur), en behoort maximaal 10% van de beleggingen van het Fonds in overdraagbare effecten tot categorie “nr. 2 Overige)", wat betekent dat ze niet kunnen worden gebruikt voor het bereiken van de ecologische of sociale kenmerken die het Fonds promoot en  derhalve niet-conform zijn.

        De CO2-restrictie van het Fonds geldt niet voor de gehele portefeuille, en wordt alleen toegepast voor ondernemingen waarvoor (gerapporteerde of geraamde) CO2-uitstootgegevens beschikbaar zijn. Ook kasmiddelen worden buiten beschouwing gelaten met betrekking tot de CO2-restrictie.

        Het Negatieve Sscreeningbeleid van het Fonds geldt voor de gehele portefeuille, met uitzondering van kasmiddelen.

        De voorgenomen assetallocatie wordt continu bewaakt en wordt jaarlijks beoordeeld.

        Monitoring van ecologische of sociale kenmerken

        Het fonds past de volgende duurzaamheidsindicatoren toe om te bepalen of elk van de ecologische of sociale kenmerken die zij promoot zijn gehaald:

        - CO2-restrictie, en

        - Negatief Screeningbeleid.

        Om te meten of de ecologische en/of sociale kenmerken die worden gepromoot zijn gehaald, kijkt het Fonds naar de volgende belangrijkste ongunstige effecten (PAI's) op duurzaamheidsfactoren:

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 1 op uitstoot van broeikasgassen.

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 4 op belangen in ondernemingen die actief zijn in de sector fossiele brandstoffen.

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 10 op emittenten die het Global Compact van de Verenigde Naties schenden.

        - Belangrijkste Ongunstig Effect 14 op controversiële wapens.

        Het Fonds past binnen haar portefeuillebeheersystemen voorafgaand aan transacties beleggingsrestrictieregels toe om te voorkomen dat wordt belegd in ondernemingen of emittenten op basis van uitsluitingscriteria. De portefeuille ondergaat ook periodieke/systematische compliancecontroles achteraf.

        Ter ondersteuning van deze screening maakt de Beleggingsadviseur gebruik van een of meerdere externe aanbieders. Dit maakt het voor de Beleggingsadviseur mogelijk om alle beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd te vinden die niet voldoen aan de van toepassing zijnde ESG- en op normen gebaseerde screens. De externe dienstverlener levert een profiel voor de specifieke zakelijke betrokkenheid van elke onderneming bij, of de omzet die wordt gerealiseerd uit, activiteiten die niet verenigbaar zijn met de waarden en de op normen gebaseerde screens die worden toegepast voor het Fonds.

        Of ondernemingen moeten worden uitgesloten, wordt voornamelijk vastgesteld via externe dienstverleners.

        Wanneer een uitsluiting niet kan worden geverifieerd via een externe dienstverlener, zal de Beleggingsadviseur ernaar streven om zelf te beoordelen bij welke activiteiten de onderneming betrokken is. Voor nadere informatie wordt verwezen naar het Negatieve Screeningbeleid van het Fonds.

        Als er een risico bestaat dat de portefeuille de beoogde limiet overschrijdt, worden posities aangepast om de marge tussen de CO2-voetafdruk van de portefeuille en de beoogde limiet te vergroten. Hiertoe wordt het belang in ondernemingen met een grotere uitstoot verminderd en wordt het belang in ondernemingen met een lagere uitstoot vergroot, waarbij wordt gewaarborgd dat de beleggingsdoelstelling van het Fonds in stand blijft. Er vinden compliancecontroles plaats om dit te faciliteren en het risico van een overschrijding, bijvoorbeeld door marktbewegingen, te verkleinen. Voor rapportages over de CO2-voetafdruk wordt gebruikgemaakt van data volgens MSCI Carbon Footprint Metrics.

        Methodologieën

        Het Fonds past twee bindende ESG-gerelateerde criteria toe: op sectoren en op normen gebaseerde screens, in de vorm van uitsluitingen en een limiet voor de CO2-voetafdruk. De uitsluitingen worden hier aangegeven en de CO2-voetafdruk wordt nader beschreven in het gedeelte “Beleggingsstrategie”.

        De SFDR-classificatie heeft betrekking op de regelgeving van de Europese Unie en staat niet gelijk aan goedkeuring of erkenning als een ESG-fonds door toezichthouders in de regio Azië-Pacific.

        De negatieve screens en CO2-voetafdruk zijn in overeenstemming met de vier hierboven aangegeven PAI's.

        Databronnen en -verwerking

        Uitsluitingen worden voornamelijk vastgesteld via een externe aanbieder, MSCI ESG Business Involvement Screening Research (“MSCI ESG”). Andere datapunten zijn onder meer de MSCI-lijst van ondernemingen die het United Nations Global Compact schenden en MSCI Carbon Footprint Metrics.

        Capital Group beoordeelt periodiek de kwaliteit van de prestaties van dienstverleners en voert continu monitoring- en due diligence-activiteiten uit die in verhouding staan tot het belang van de verleende diensten.

        Het Negatieve Screeningbeleid van het Fonds dat wordt toegepast is te vinden op:

        https://www.capitalgroup.com/content/dam/cgc/tenants/eacg/negative-screening-policy.pdf

        Beperkingen van methodologieën en data

        De methodologie en bronnen die betrekking hebben op de uitsluitingen en de aanpak van ESG-integratie als geheel hebben bepaalde beperkingen. Om alle beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd op te sporen die betrokken zijn bij activiteiten zoals de productie van controversiële producten en die omzet realiseren uit activiteiten die niet verenigbaar zijn met de ESG- en op normen gebaseerde screens, maakt het Fonds gebruik van gegevens van een of meerdere externe aanbieders. Wanneer gegevens niet kunnen worden verkregen via externe dienstverleners of als de Beleggingsadviseur van mening is dat de informatie die afkomstig is van en/of het oordeel van externe dienstverleners niet volledig of onjuist is zal de Beleggingsadviseur ernaar streven om zelf te beoordelen bij welke activiteiten de onderneming betrokken is (onder meer door gebruik te maken van externe gegevensbronnen). 

        Due diligence

        Leden van het compliance-, risicobeheer- en interne auditteam van Capital Group voeren periodieke beoordelingen uit van de opzet en operationele effectiviteit van de ESG-activiteiten en de belangrijkste controlemechanismen van de onderneming. Dit omvat onder meer de naleving van interne processen en procedures, evenals de regelgeving in de landen waar de onderneming actief is. Capital Group voert regelmatig overleg met de externe dataleveranciers om de kwaliteit van de verleende diensten te bespreken.

        Zoals hierboven nader toegelicht in het gedeelte “Monitoring van ecologische of sociale kenmerken”, vinden ook voorafgaand aan en na afloop van transacties controles plaats.

        Engagementbeleid

        Het aangaan van een engagement met ondernemingen is een integraal onderdeel van de beleggingsdienstverlening voor klanten die de Beleggingsadviseur levert. De beleggingsteams van Capital Group spreken periodiek met het management van ondernemingen, waaronder bestuurders en commissarissen, bestuursvoorzitters en financieel directeuren. Dit stelt de onderneming in staat om een engagement aan te gaan en op gang te brengen over onderwerpen die van invloed kunnen zijn op de langetermijnvooruitzichten voor de onderneming, waaronder de betrokkenheid bij duurzaamheidskwesties.

        Wanneer de beleggingsteams van Capital Group een kwestie vaststellen die van wezenlijk belang is voor de waarde op lange termijn van een onderneming of als ze zich zorgen maken over de ESG-performance ten opzichte van andere ondernemingen, gaan beleggingsprofessionals en governanceteams van Capital Group in gesprek met het management. De reactie van het management en de stappen die worden genomen om hieraan verbonden risico's te verminderen, vormen een belangrijk aspect van de beoordeling van de kwaliteit van het management door Capital Group, wat op zich een belangrijke factor is bij de besluitvorming over de selectie van effecten.

        Aangewezen referentiebenchmark

        Het Fonds heeft geen referentie-index geselecteerd voor het bereiken van de ecologische en/of sociale kenmerken die het Fonds promoot.