Categories
vooruitzichten
Midyear Outlook-rapport 2023

De eerste helft van 2023 zit er inmiddels op. De internationale markten zijn van binair naar evenwichtig gegaan, van of/of-beleggingskeuzes naar een veel bredere reeks mogelijkheden, en dat is goed nieuws voor actieve beleggers.


Eerder konden beleggers zich op een handvol grote internetgerelateerde bedrijven richten en alle andere bedrijven links laten liggen; of ze leenden tegen bijna nul procent en maakten zich geen zorgen over de gevolgen van gratis geld, dreigende inflatie of de mogelijkheid dat centrale banken de rente zouden verhogen. Maar de tijden zijn veranderd en er zijn nu veel meer interessante mogelijkheden: Amerikaanse en niet-Amerikaanse bedrijven, groeiaandelen en waardeaandelen, de technologiesector, maar ook de gezondheidszorg, industriële producten en enenergie, korte- en langetermijnobligaties, staats- en bedrijfsobligaties.


In de Midyear Outlook van Capital Group gaan onze portfoliomanagers en economen in op de verwachtingen voor aandelen, obligaties en economieën in deze nieuwe realiteit. Met zoveel geld aan de zijlijn is de grote vraag of dit het moment is om het aan het werk te zetten.


Het belangrijkste gespreksthema is de macro-economische achtergrond, met name de inflatie, waarbij het vooral gaat om de vraag of de wereldeconomie in een recessie terechtkomt. Onze economen zetten uiteen waarom ze voor de komende maanden een milde recessie verwachten gevolgd door een krachtig herstel.


De Europese economie is ondanks de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de stijgende rente veerkrachtig gebleken. We bespreken hoe de meest succesvolle Europese multinationals inkomsten genereren uit Azië, Latijns-Amerika en de VS.



Resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor toekomstige resultaten. De waarde van de beleggingen en de inkomsten daaruit kunnen zowel stijgen als dalen en u kunt uw belegde vermogen geheel of gedeeltelijk verliezen. Deze informatie is niet bedoeld als beleggings-, fiscaal of ander advies, noch als een aansporing tot het kopen of verkopen van effecten.

Verklaringen die worden toegeschreven aan een persoon verwoorden de mening van die persoon op het moment van publicatie en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de mening van Capital Group of haar dochterondernemingen. Alle informatie is per de aangegeven datum, tenzij anders vermeld. Sommige informatie kan van derden afkomstig zijn en als zodanig kan de betrouwbaarheid van die informatie niet worden gegarandeerd.