Capital IdeasTM

Beleggingsinzichten van Capital Group

Categories
Opkomende markten
Nearshoring: Nieuwste hype op Wall Street of nieuw verdienmodel?
Ana Reynal
Beleggingsanalist aandelen
Jeff Garcia
Equity Investment Analyst
Arthur Caye
Portfoliomanager
Brad Freer
Portfoliomanager

Voor de VS lijkt Mexico een voor de hand liggende kandidaat voor nearshoring, met productielijnen net over de grens, goedkopere arbeidskrachten en vanwege de reeds bestaande handelsrelaties tussen de twee landen.


De investeringen in het land vertonen een stijgende lijn: de buitenlandse directe investeringen (BDI) van 2022 zijn de hoogste sinds 2015. Zo kwam Tesla de afgelopen weken in het nieuws met plannen voor een fabriek in de noordelijke grensstaat Nuevo Leon waar ruim 5 miljard dollar mee gemoeid is.


DBI in Mexico, hoogste sinds 2015 (US$, miljard)

DBI in Mexico, hoogste sinds 2015 (US$, miljard)

Per 31 december 2022. Bron: Ministerie van Economische Zaken van Mexico

Maar zorgen over de veiligheid en over de elektriciteitssituatie in het land kunnen echter struikelblokken zijn en tegen Mexico pleiten.


Eerder dit jaar ging een team van analisten, portfoliomanagers en economen van Capital Group naar Mexico om onderzoek te doen naar verschillende bedrijven en beleidsmakers. In dit artikel gaan zij in op nearshoring: is dit een nieuwe hype of een nieuw verdienmodel?



Ana Reynal is aandelenanalist bij Capital Group en is verantwoordelijk voor research naar kleine en middelgrote ondernemingen in Latijns-Amerika. Ze beschikt over 13 jaar ervaring binnen de beleggingssector en is sinds 2 jaar in dienst bij Capital Group. Ana werkt vanuit Londen.

Jeff Garcia is aandelenanalist bij Capital Group en is verantwoordelijk voor research naar ondernemingen binnen de sectoren luxe consumentengoederen, niet-duurzame consumentengoederen, financiële instellingen, gezondheidszorg en informatietechnologie in Latijns-Amerika, evenals kleine en middelgrote bedrijven in de VS in het algemeen. Hij beschikt over 12 jaar ervaring in de beleggingssector en heeft al die tijd gewerkt bij Capital Group. Jeff werkt vanuit Los Angeles.

Arthur Caye beheert aandelen- en multi-asset-portefeuilles bij Capital Group. Als aandelenanalist volgt hij banken in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Afrika. Hij beschikt over 29 jaar ervaring binnen de beleggingssector en is sinds 18 jaar in dienst bij Capital Group. Arthur werkt vanuit Genève.

Brad Freer beheert aandelenportefeuilles bij Capital Group. Hij beschikt over 30 jaar ervaring binnen de beleggingssector en is sinds 29 jaar in dienst bij Capital Group. Brad werkt vanuit Londen


Resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor toekomstige resultaten. De waarde van de beleggingen en de inkomsten daaruit kunnen zowel stijgen als dalen en u kunt uw belegde vermogen geheel of gedeeltelijk verliezen. Deze informatie is niet bedoeld als beleggings-, fiscaal of ander advies, noch als een aansporing tot het kopen of verkopen van effecten.

Verklaringen die worden toegeschreven aan een persoon verwoorden de mening van die persoon op het moment van publicatie en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de mening van Capital Group of haar dochterondernemingen. Alle informatie is per de aangegeven datum, tenzij anders vermeld. Sommige informatie kan van derden afkomstig zijn en als zodanig kan de betrouwbaarheid van die informatie niet worden gegarandeerd.